Thursday, November 24, 2005

今日は久々の晴天。雨季の晴天は本当にありがたい気持ちになる。やったぁ、駅までは日光浴だ。わくわく、嬉しくなっちゃった~。
how long I ve been waiting for such a nice weather! got bored of raining dayz ,,, so excited to walk along street.

ステキなカフェ・パティスリーを見つけました。
"Canele Patisserie-Chocolaterie"は 日本人駐在員も多く住むRiver Valley 近くRobertson queyにある。このエリアは閑静で洗練されたお店が立ち並んでいる。Robertson Walkの一角にパリで見たようなステキなパティスリー。「欧米人の集まるところはおいしくておしゃれ」はいつの間にか私の中でそんな定義になっていて、 フムフム・・・ ここも間違いない。店内はこんな感じ  店内はそれほど広くないけど、外からの日差しがと落ち着きのある照明でリラックスできる空間。チョコレート好きにはたまらないお店だね。シンガポールで、いや、世界でも?名の知れたパティシエが腕を振るうスイーツは見た目も美しいアートです。

チョ コレートを使ったお菓子がメインなのね・・ショーケースの中は、数十種類のケーキがきれいに並べられ、ケーキの他にもクッキー、チョコレート、ブレッ ド、クリスマス用にデコレーションしたケーキ、チョコレートでできたクリスマスツリー,キャンドル、シンデレラの靴みたいものなどが売られています。チョ コレートで本当にできているところがすごいし、かわいい。
店のインテリアやケーキのデコレーションのセンスの良さや繊細なところまで行き届いたお菓子の装飾は、まさにこのひとこと・・「ブラボー!!!」

My friends and I went to this cafe"Canele Patisserie-Chocolaterie" in Robertson walk near by River Valley ,where Japanese resident officer like to live in . It s quiet beside weekends night and there are a lots of fancy shops, also known as "clubbing spot" .
This shop is exactly the one Chocolate lover looks for. Why they can pass it up ??
When I opened the door, it smelled chocolate . It was not so large inside.A few ten kinds of cakes was waiting for customers in the showcase properly, and you can buy chocolates ,cookies and breads as well.On shelfs standing by the wall , season's gifts with fancy and beautiful outfit were displayed....Christmas tree covered with snow ,candle and Cinderella's shoe(??) which made of Chocolate(It's amazing!) , and decoration cakes. I love the sense of those fancy interior accessory of shop and got inspired with delicate decoration of sweet stuff. He(the Pattisier should be famous in the world as well as Singapore,if i m not wrong) must be great an artist.

さてさて、私がオーダーしたのは、これ。「ガトーショコラ」です。
ため息が出るくらい、ふんだんにチョコレートを使用しています。ビターとスウィートのチョコ層はハードとソフトの口当たりも楽しめ、リッチな味わい。(S$6ドル前後=350円前後)口の中に入れると、すぅーと溶けておいしぃ♪
サイズは気持ち大きめでした。濃厚なチョコレートのあまり、半分でギブアップしてしまったけど、チョコ好きにはたまらないと思う。
食器はシンプルな白で統一され、チョコレートとのバランスを考えているところもいい。
欲を言えば、ショコラのスポンジケーキを間に挟んだり、ホイップクリームを添えて、甘さを控えめだともっと、いいなあっと思うぅ。。。全部食べたかったもん。

Now, this is what I ordered,"Gâteau au Chocolat"(abt S$6..)made with plenty of bitter chocolate and sweet one. It's gorgerous.It's pleasant on the palate. In my mouth, chocolate was melting away... unfortunately, it s a bit big and sweet for me to finish up. Frankly, I wanted more sponge cake between chocolate tiers or bottom of the cake,OR wanted whip cream on the top of the cake. I also like the combination of Brown for Chocolate and white for the dishes. All of the dishes they use are white and very simple to lighten up those chocolate stuff. That s good sense!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home